Träningskläder för kampsport

Om du utövar kampsport så vet du säkert om hur viktigt det är att använda rätt sorts skydd och kläder. Det kan dock vara svårt för en nybörjare att veta vilka sorts kläder man ska använda när man utövar kampsport då varje kampsport har en egen klädstil. I texten nedan kan du hitta några tips på bra kläder som passar både till kampsport och andra sporter.

kampsport_145158364

Kampsport är ett samlingsbegrepp för olika sporter som specialiserar sig inom närstrid. Några exempel på sådana sporter är: Judo, boxning och karate. I dessa sporter är det extremt viktigt att bära skydd och rätt sorts kläder.

Inom kampsport så finns det mycket man måste tänka angående kläderna. Då kampsport handlar om närstrid så involverar det väldigt mycket kroppskontakt vilket i sin tur leder till mycket svett. Det kan därför vara bra att välja kläder som går lätt att tvätta. Det som dock är viktigast att tänka på är att träningskläderna ska vara sköna och flexibla så att de inte hindrar dina rörelser.

I vissa sporter finns det reglar vad man får och inte får ha på sig. Till exempel i judo så har man på sig en traditionell japansk dress vilket är en tradition inom sporten medan i MMA kan man ha på sig precis vad man vill, även om det är vanligast att man bär shorts och handskar.


Posted in Sport by with comments disabled.