Mer vanliga kampsporter

Även om vi gärna vill förespråka Airkido som den bästa kampsporten så är sanningen tyvärr att det inte är en av de mest populära. Det är inte säkert att du kan hitta en klubb i din närhet vilket gör att man kanske istället får välja någon annan kampsport att börja med. 

Boxning

Boxning är en av de absolut mest klassiska kampsporterna och passar dessutom de flesta. Som amatör har man på sig huvudskydd, handskar och tandskydd när man möts i ringen. Professionella utövare hoppar över huvudskyddet under matcherna. Kampsporten är bra för att öka uthållighet och styrkan, oavsett vilken tidigare erfarenhet man har. Självklart går det även att gå in för det med hull och hår för att kunna tävla på elitnivå.

MMA

fight_kampsport_362372921

MMA eller ”Mixed Martial Arts” är en av de mer moderna kampsporterna som snabbt stiger i popularitet. I sporten får man använda sig av många olika tekniker från bland annat brottning, thaiboxning och kickboxning. Detta gör MMA till en av de tuffare kampsporterna och kräver mer skydd än vissa andra. Bortsett från det som man bär i boxning på proffsnivå bär varje deltagare även benskydd och suspensoar för att skydda från slag och sparkar. Allt detta gör MMA till det självklara valet för den som verkligen vill utmana hela sin kropp. Det kräver mycket träning av både styrka och teknik för att verkligen vara i form.

Karate

karate_168223916Som ett sista exempel väljer vi en annan japansk kampsport, karate. Detta är kanske den i Sverige vanligaste kampsporten och det är förhållandevis lätt att hitta klubbar. Även om träningen är hård så passar den de flesta och kräver inte att man är speciellt vältränad då man börjar.

 


Posted in Sport by with comments disabled.