Sage Northcutt – ung och lovande

Sage Northcutt är just nu en av MMA-världens absolut hetaste unga utövare och förespås en ljus framtid inom UFC, något han redan gett ett sken av i sina inledande matcher och vi rekommenderar alla som har ett genuint intresse för kampsport att hålla ett extra öga på denna yngling.

Sage Northcutt började sin bana som kampsportare redan vid fyra års ålder, då han inspirerats av sin storasyster som han tyckte verkade ha väldigt roligt under både sina träningar och matcher. Ett år senare, vid enbart fem års ålder, började Sage gå sina första matcher inom Karate och andra traditionella kampsporter, detta med stor framgång. Det stora antal olika kampsporter som han varit framgångsrik inom gör honom till en extra intressant fighter att följa och han har bland annat höga bältesgrader inom Jiu-Jitsu, Taekwondo och Kajukenbo.

UFC

Det är lätt att glömma bort att Sage fortfarande är såpass ung som han är med den imponerade meritlista som han lyckats samla på sig under sina aktiva år som kampsportare. De senaste i den långa raden utav bedrifter är de segrar han lyckats samla på sig i världens största kampsportsliga, UFC. Inom UFC förutspås han att ha goda chanser att kunna ta något utav bältena i framtiden och det är även det som länge varit ett mål för ”Super Sage”.

Ett liv av hård träning

Sage har tråkigt nog, och till stor del på grund av sin pappas dåliga rykte, anklagats till höger och vänster för diverse olika dopingrykten. Han har till dags dato dock aldrig blivit positivt testat för någonting alls, och det mesta tyder på att hans fantastiska fysik inte härstammar från någonting annat än ett stenhårt träningsschema ända sedan unga år. Sage hade bland annat ynnesten att ha en dojo i sitt eget hem, fullt utrustad med diverse utrustning där han spenderat otaliga timmar för att gnugga in diverse tekniker och bättra på sin fysik.


Posted in Sport by with comments disabled.