Enkla sätt att förbättra din kondition

Att ha en bra kondition är något som många strävar efter. De som har en bra kondition orkar mer och är mer uthålliga. Men det är något du behöver träna upp för att den ska bli bättre.

Många tänker att de behöver träna hårt för att få bättre kondition. Men faktum är att du kan få bättre kondition med mycket enkla medel även i vardagen. Det viktigaste för att du ska öka din kondition är att du ska röra på dig så att din puls går upp och musklerna ansträngs.

Börja cykla

Med en cykel kan du både träna benens muskler och få ökad kondition på samma gång. Dessutom är det ett klimatsmart och plånboksvänligt transportmedel. Därför ska du börja cykla istället för att ta bilen eller åka kollektivtrafik. Du kan ta en titt här för att komma till en butik som säljer allt du behöver för din cykel.

Ta promenader

Tycker du inte om att springa kan du istället ta promenader. Du bestämmer själv tempot på dina promenader. Men ju snabbare du går desto mer får kroppen jobba vilket gör att du får en bättre kondition. Därför ska du börja gå promenader för att få motion eller för att ta dig från en punkt till en annan.


Posted in Träning by with comments disabled.