Erick Silva vs Matt Brown

I slutet på nästa månad smäller det! Då är det galaavslut för UFC:s Fight Night 40 och sist ut är matchen mellan Erick ”Indio” Silva och Matt ”The Immortal” Brown! Innan vi börjar snacka vinstchanser så tänkte vi introducera er för dessa kämpar.

Erick Silva

Han är född 1984 och kommer från Brasilien. Erick ”Indio” Silva har varit aktiv inom Mixed Martial Artstävlingar sedan tidigt 2000-tal men har hitintills spenderat det mesta av sin tid i hemlandet. Han har tävlat i Jungle Fight under många år. Jungle Fight är Brasiliens och Sydamerikas bästa promotion för sporten och tävlingarna har fått bra sändningstider i Brasilien. Det arrangerades första gången 2003 med Jungle Fight 1 och i Jungle Fight 9 kom Silva med i bilden. Sedan dess har han deltagit i många brasilianska tävlingar. Det var inte förrän 2011 som han började tävla i Ultimate Fighting Championship: den största tävlingen inom MMA. Hans första match i ligan gick snabbt. Det var över redan i första ronden med en TKO (technical knock out) tack vare en hel drös med smällar. Sedan dess har det rullat på för Silva som numera ligger på plats 15 i UFC lätt- och mellanviktklass.

Stats:

 • Ålder: 29 år
 • Längd: 180 cm
 • Vikt: 77 kg
 • Vinst, förlust, oavgjort: 16-4-0
 • Lag: Team Nogueira/X-Gym
 • Rankning: svart bälte i brasiliansk ju-jutsu och svart bälte i judo.

 

Matt Brown:

Född 1981 och en före detta deltagare i den sjunde säsongen av realityserien The Ultimate Fighter. Tyvärr åkte han ut i nionde avsnittet när han förlorade mot Amir Sadollah. Matt Brown kommer från Ohio, USA och fick sitt smeknamn ”The Immortal” innan UFC tiden. Det var hans vänner som kom på namnet efter han överlevt en heroinöverdos. Precis som Silva vann han sin UFC debut genom den TKO, fast Brown vann inte förrän i rond två. Hans bana började med en vinst i ISCF (International Sport Combat Federation) som hölls i Georgia, USA. Efter detta stötte han på pengaproblem som såg ut att förstöra chansen till en karriär men då blev han utvald till The Ultimate Fighter och har slagits i ringen sedan dess. För tillfället är han rankad som 7:a i UFC: s lätt- och mellanviktsklass.

Stats:

 • Ålder: 33 år
 • Längd: 182 cm
 • Vikt: 77 kg
 • Vinst, förlust, oavgjot: 18-11-0
 • Lag:  AMC Pankration
 • Rankning: lila bälte i brasiliansk ju-jutsu.

 

Hur går matchen?

Först kan vi se att Brown har fler förluster. Han hade en tid vid 2010 då förlusterna avlöste varandra. Ett tag var man orolig att han skulle åka ut ur UFC, men han har klöst sin väg tillbaka mot toppen och visar en nyfunnen vinnaranda. Silva har färre förluster men visar ett mer sporadiskt sätt att slåss: han går från botten till toppen och är lite mer av ett ”wild card”. Man vet aldrig vad som kommer att hända när han kliver in i ringen men visar om och om igen, i sina vinster, vilken potential som finns. Silvas förlust mot Dong Hyun Kim har gjort oss lite orolig över hans position i sin viktklass. Bettinbolagen håller dock en fackla för Silva och ger honom de lägsta oddsen: 1.38 gentemot Browns 3.10. Silvas explosiva vinster och Browns tidigare förluster har säkert varit betydande faktorer i deras beräkningar och vi kan inte annat än hålla med. Men vi kan inte göra mer än att gissa och invänta 11 maj då UFC Fight Night 40 har sin sista strid. Silva vs Brown, låt oss se vem som segrar!

 


Posted in Sport by with comments disabled.