Kritiskt med en bra kondition

konditionsträning

Den som sysslar med kampsport och som inte ser till att ha en nog bra kondition kommer förr eller senare att få det väldigt tufft om man ämnar att fortsätta sin utveckling och till och med planerar att gå framtida matcher. Den som är smart bör se till att undvika detta häftiga och ofrånkomliga uppvaknande och redan initialt se till så att konditionen inte är någonting som lämnas åt slumpen.

Att man inom fysiskt krävande sporter inte klarar sig bra utan en god kondition är någonting som de allra flesta känner till. Trots detta är just konditionsträning något som många idrottare slarvar med, utan rimliga orsaker till detta. Kanske beror det på att det helt enkelt är lite tråkigare att nöta på ute i elljusspåret i full mundering, än att träna slagtekniker eller någonting liknande inomhus i träningslokalen.

Ett bra sätt för de som tycker det är extra jobbigt att genomföra och bibehålla en regelrätt rutin för sin konditionsträning, så rekommenderar vi att ni går ihop och finner styrka och glädje i varandra. Det är inte för inte som många idrottslag har barmarkspass tillsammans, då det helt enkelt hjälper alla individer att pusha sig själva och att ha roligare medans man gör så.

För den med riktigt höga ambitioner inom kampsport så krävs det dock inte bara att bygga upp en god konditionsnivå, utan då krävs det att man vida överträffar den stora massan. Det finns mängder av exempel på MMA-fighters som fått slut gas i tanken, vilket givit dem förluster som mest troligt aldrig annars hade inträffat. Så fort en match börjar dra ut på tiden så kommer den med den främsta konditionen vara den som drar flest fördelar. Man kommer att kunna hålla munnen stängd i högre grad, vilket gör att hakan inte är ett lika lovligt byte. Man håller huvudet mer alert, vilket gör att man enklare kan följa sin gameplan. Det är även så att man kommer att kunna tillföra mer skada med sina tekniker mot sin motståndare, då konditionen även påverkar hur mycket vi kan pusha våra muskler. Det finns fler exempel, men det är redan nu ganska enkelt att se att konditionen inte är någonting som bör negligeras utav den som tänkt ta sig riktigt långt inom just sin kampsport.


Posted in Sport by with comments disabled.