Klädsel

De flesta kampsporter har sina olika träningsdresser och Aikidons dress är en kombination av klädseln i judo och kendo. Man har typ en vanlig judodräkt med vit jacka och byxor, där knyter man sin hakama, det är ett svart byxplagg som nästan ser ut som en kjol i sin yvighet. Hakaman är ett traditionellt Japanskt plagg och i Aikidon fyller den viktiga funktioner. Yvigheten ska göra att man ska finna vägen till naturliga och behagliga cirkelrörelser när man tränar.

Nikyo omoteFör att överhuvudtaget bli bra i någon kampsport eller annan sport så är det viktigt med kondition. För att träna upp sin kondition så är andra träningskläder av vikt, om du är ute och springer så är skorna det viktigaste så belastningarna blir rätt. Det beror på var du ska springa, om det är asfalt eller natur. Du väljer skor efter din träning.

Tränar du regelbundet din kondition så bör du ha ordentliga träningskläder som andas ordentligt och du inte blir allt för varm i vid varma dagar. Likaså, som håller dig varm när det är lite kyligare ute, men ändå andas.

Underkläder bör du också tänka på när du tränar, det är viktigt att du har underkläder som inte sitter illa och du får skavsår och ont av dom. Som kvinna så bör du använda sportbehå om du springer så att de håller brösten på plats. För herrarna så kan kalsonger med lite längre ben hjälpa till att förhindra skav mellan låren som kan vara bra vid löpning, kalsonger i naturmaterial och en lite lösare passform kanske passar just i kampsporter.

När det gäller strumpor så finns det speciella sportstrumpor, så kallade kompressionsstrumpor, som gör att man får en effektiv återhämtning genom att använda dessa, vi kan här rekommendera att gå in på http://www.wahlmansklader.se och kolla in deras sortiment av sportstrumpor, du kommer till deras sida med sportstrumpor genom att klicka här!


Posted in Sport by with comments disabled.