Börja med kampsport

Gillar man lite tuffare tag samtidigt som man också vill få en utmärkt fysik, men också bra koordination och balans kanske någon form av kampsport kan vara någonting. Kampsport finns i en rad olika former med diverse olika inriktningar.

Välja kampsport

Har man väl bestämt för att man vill börja med någon kampsport finns det många olika alternativ att välja mellan, så som boxning, brottning, kickboxning, MMA, judo, karate, taekwondo och jujutsu med med mera. Vissa kampsporter som till exempel judo och jujutsu handlar betydligt mer om teknik och att oskadliggöra sin motståndare medan andra som exempelvis boxning och MMA handlar mer om att kämpa ner sin motståndare på olika sätt.

Innan man väljer är det bra om man läser på lite om olika kampsporter så man faktiskt vet vad det handlar om.

Införskaffa rätt klädsel

I vissa kampsporter som till exempel boxning eller MMA går det i princip utmärkt att träna i vanliga träningskläder, som t-shirt, shorts eller linne. Andra kampsporter kräver dock att man har speciella dräkter eller dresser. I till exempel brottning har man ofta på sig en klassisk brottartrikå medan man i många asiatiska kampsporter som judo, karate eller taekwondo har någon form av dress. Klädseln kan också vara bra att ha i åtanke om man tänkt sig börja med kampsport.

Hitta en passande klubb

Bor man på en större ort är det ofta inte några större problem med att hitta någon klubb för just den kampsport man tänkt sig att börja med. Bor man på en lite mindre ort kanske det kan vara svårt att hitta någon klubb som erbjuder just den kampsporten man vill börja med, framför allt om det rör sig om en ovanligare kampsport.
Innan man ansluter sig till en klubb är det alltid bra att ta reda på lite mer om klubben och dess verksamhet för att få lite koll på det hela. Kanske känner man någon som är eller varit verksam i klubben och kan prata med denne.


Posted in Sport by with comments disabled.